Baleset-bűnügy

Milliókat csaltak ki társkeresőn, letartóztatták a csaló csábítót és társát

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 3. 14:04

 A gyanúsított házaspárnak már korábban is voltak hasonló ügyeik. 

Egy 50 éves faddi nő 2021. július végén bejelentést tett, hogy egy társkereső alkalmazáson keresztül összeismerkedett egy férfival, aki török építészmérnöknek adta ki magát. A férfi azt állította, hogy egy nagy értékű csomagot küldött a bejelentőnek, s rábírta, hogy a csomag vámjaként fizessen be egy bankszámlára 352 000 forintot, aminek a nő eleget is tett, írja a police.hu.

A csomag nem érkezett meg, a férfi viszont elérhetetlenné vált.

A szekszárdi rendőrök eljutottak a bankszámla tulajdonosához, egy 51 éves budapesti nőhöz. Megállapították, hogy a számlaszámára több hasonló befizetés is érkezett más károsultaktól több mint 3 millió forint értékben.

A nő beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a számlanyitásra egy magyar nő és egy afrikai férfi vette rá. A számlán lévő pénzt a későbbiekben a magyar nőnek kellett átadnia.

A nyomozók megállapították, hogy az 51 éves nőnek más bankoknál is voltak bankszámlái, melyekre 20 és 30 millió forint közötti, eddig ismeretlen károsultak által befizetett pénz érkezett. Ezt is az említett magyar nőnek kellett átadnia.

A nyomozás során sikerült a magyar nő és az afrikai férfi személyazonosságát megállapítani. Kiderült, hogy egy házaspárról van szó, akiknek már korábban is voltak hasonló ügyeik. A budapesti lakásukon megtartott kutatás során mobiltelefonokat, tableteket, laptopot, készpénzt és más bizonyítékokat foglaltak le.

A 40 éves magyar nőt és a 35 éves nigériai állampolgárságú férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki csalás és pénzmosás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

Nyitókép: Getty Images

 

 

#Baleset-bűnügy#társkereső#csalás#csaló

Címlapról ajánljuk