Baleset-bűnügy

Elfogták az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt az Egyesült Államokban

rtl.hurtl.hu

2022. július 26. 10:10

A 46 éves férfit 2019 óta keresték a hatóságok. Egy nap eltéréssel a magyar rendőrök is elkaptak egy régóta körözött angol férfit. 

Elfogtak egy évek óta körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő magyar férfit az Egyesült Államokban – írta a police.hu. 

A 46 éves békéscsabai Ny. Roland Imrét 2019 óta keresték a hatóságok. 

Miután felmerültek olyan információk, hogy a férfi az Amerikai Egyesült Államokban rejtőzködik, a Készenléti Rendőrség nyomozói kapcsolatba léptek az amerikai bevándorlási és vámügyekért felelős hatósággal. A férfit végül a Florida állam Saratosa nevű városában fogták el, kiadatásáról később dönt az Amerikai Egyesült Államok bírósága. 

Egy nap különbséggel a magyar rendőrök is elfogtak a körözött bűnözőt: a 36 éves Anton Lloyd Junior H. ellen az Egyesült Királyság adott nemzetközi körözést, miután kirabolt egy nőt. 

Az eset 2019-ben egy londoni hotelben történt, ahol egy prostituáltat bántalmazott, fojtogatta őt, majd elvette pénzét. 

A National Crime Agency információiból kiindulva jutottak el Készenléti Rendőrség nyomozói a körözött bűnöző budapesti tartózkodási helyéhez. A férfit végül a VI. kerületben, az utcán fogták el. Kiadatásáról a magyar bíróság a későbbiekben dönt.       

Nyitókép: A VI. kerületi rajtaütés – Fotó: police.hu

#Baleset-bűnügy#rendőrség#top 50#bűnöző#elfogás#egyesült államok

Címlapról ajánljuk