Baleset-bűnügy

Egy autó kamerája rögzítette a különösen kegyetlen verekedést Budapesten

rtl.hurtl.hu

2022. július 22. 11:31

A 20 éves támadót emberölési kísérlettel gyanúsítják. 

Különösen kegyetlenül bántalmazott egy 20 éves budapesti férfi egy 36 éves férfit tavaly júliusban egy VIII. kerületi szórakozóhely előtt – írta a police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint 

a bántalmazást akkor sem hagyta abba, amikor az áldozata már magatehetetlenül feküdt a földön, továbbra is ütötte és rugdosta a férfi fejét. 

Az esetet egy arra járó autó kamerája rögzítette. 


Az erőszaknak két szolgálaton kívüli rendőr vetett véget. A támadó elmenekült, de a közben értesített józsefvárosi járőrök perceken belül elfogták a közelben. A sértettet életveszélyes állapotban vitték kórházba, életét csak a szolgálaton kívüli rendőrök közbelépésének és a gyors orvosi ellátásnak köszönhette.

A nyomozás megállapításai szerint az elkövető egy közeli szórakozóhelyen ünnepelt a családtagjaival, majd amikor kijöttek onnan az ittas férfi belekötött a saját családtagjába. Az éppen arra járó 36 éves férfi megpróbálta megfékezni a későbbi elkövetőt, mire a támadó kis híján megölte. 

A bűncselekmény idején 20 éves P. Gábort kihallgatását követően a budapesti életvédelmi nyomozók őrizetbe vették, 

azóta pedig más bűncselekmény miatt kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály munkatársai a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlet miatt folytatott nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat a napokban küldték meg az ügyészségre.​

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#emberölési kísérlet#rendőrség#budapest

Címlapról ajánljuk