Baleset-bűnügy

A készenléti rendőrség csapott le az egy éve „kertészkedő” Gergőre és Dávidra

rtl.hurtl.hu

2022. július 22. 7:06

Mivel már az indulás óta lopták az áramot, így őket nem igazán érdekelhette a rezsicsökkentés részleges eltörlése, igaz, most ennél nagyobb gondjuk is lehet.

A Készenléti Rendőrség csapott le a 35 éves P. Gergőre és a 29 éves A. Dávidra, akik a gyanú szerint kereskedelmi céllal kábítószert termesztettek az otthonaikban. A nyomozók egy hete csaptak le rájuk – adta hírül a rendőrség honlapja.

Mindkét ingatlanban szakszerűen kialakított növénytermesztő helyiségeket találtak. Érden ez a pincében, illetve a ház egyik szobájában kapott helyet, míg a budapesti lakóépületben egy leválasztott lakrészben. A nyomozók mindenhol kannabiszültetvényeket találtak, ezt az elsődleges szakértői vélemény állapította meg. A profi drogtermesztő termekben fűtő-, hűtő-, világító-, elszívó- és levegőkeringtető rendszerek működtek.

De az egyik házban még egy úgynevezett energiafalat is felfedeztek a rendőrök, számos trafóval felszerelve. A háztulajdonosok a helyiségek villamosenergia-ellátását az ingatlanok villanyóráinak illegális átalakításával – az áramszolgáltatót kikerülve – vételezték.

Íme az elfogásról és a kertről készült videó:


Érden a rendőrök összesen 100 kifejlett marihuánaegyedet találtak és mintegy 100 gramm amfetamint, de volt ott növényi őrlőgép, pipa, fóliázógép és gramm-mérleg is. Míg a budapesti házban már leszüretelt és leszárított kannabiszt találtak, mintegy 5 kg mennyiségben.

A nyomozók ezen kívül Budapesten még egy ingatlanban tartottak házkutatást. Ott közel 100 gramm marihuána került elő, de lefoglaltak még arany ékszereket és közel 10 millió forintot is.

A két gyerekkori barát közel egy éve űzte titkos növénytermesztő üzletét. A páros a megtermelt kábítószert fogyasztóknak értékesítette tovább. Az elkövetőket letartóztatták, kábítószer-kereskedelem lehet majd ellenük a vád.

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#marihuána#drog#kábítószer#termesztés#

Címlapról ajánljuk