Baleset-bűnügy

Súlyosabb büntetést kérnek arra a nőre, aki egy szembejövő autóba rohanva akart öngyilkos lenni Győr közelében

rtl.hurtl.hu

2022. július 18. 17:01

Az ötéves gyermeke is vele volt a járműben.

Súlyosabb büntetést kér a Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a nőre, aki öt évvel ezelőtt úgy akart öngyilkos lenni, hogy a 85-ös főúton az autójával több, mint 114 kilométeres óránkénti sebességgel áttért a másik sávba, ahol egy szembejövő autónak ütközött. A járműben vele volt ötéves gyermeke is.

A szemből érkező jármű vezetője észrevette a közeledő autót, lassított és a jobb oldali útpadka felé próbált kitérni. A nő azonban lassítás nélkül nekihajtott, az ütközés következtében az autója többször átpördült és az oldalára borult.

Az anya és ötéves gyereke végül nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert mindketten be voltak kötve. A vétlen járművezető nem szenvedett sérülést, de az autója totálkáros lett. Ha nem csökkentette volna a sebességét és nem próbált volna jobbra húzódni, akkor frontálisan ütköztek volna, és halállal is végződhetett volna az eset.

A nőt pszichiátriai betegsége korlátozta abban, hogy a tettei következményét felismerje. Minősített emberölés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt két év börtönbüntetésre ítélték, és öt évre eltiltották a járművezetéstől. A börtönbüntetés végrehajtását a bíróság öt év próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyész azért fellebbezett, hogy a nőt hosszabb időre tiltsák el a járművezetéstől. A vádhatóság álláspontja szerint a nő több közlekedési szabályt is megszegett és ezzel mások életét szándékosan veszélyeztette. Pártfogó felügyelet elrendelését is kérik annak érdekében, hogy a nő az előírt orvosi kezeléseken részt vegyen.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

#Baleset-bűnügy#győr#ügyészség#ütközés#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk