Baleset-bűnügy

Elfogták a válogatós biciklitolvajt a rendőrök

rtl.hurtl.hu

2022. július 14. 12:01

A férfi egy lopott kerékpárral haladt, amikor megpillantott egy olyan biciklit, ami még jobban tetszett neki. 

Lopott kerékpárt cserélt egy másik lopott kerékpárra az a szentesi férfi, akit a helyi rendőrök napokon belül elfogtak – írta a police.hu.

A rendőrségre július 8-án érkezett a feljelentés, amely szerint egy szentesi férfi kerékpárját ellopták, majd egy internetes piactéren próbálták meg eladni. 

A sértett az eladó telefonszámát és pontos címét is megadta, így az egyenruhások fel is keresték a feltételezett elkövetőt Csongrádon. A tanúkihallgatás során kiderült, hogy az eladó egy szintén csongrádi lakostól vásárolta a biciklit és nem tudott arról, hogy az lopott.

Az adatgyűjtés során a nyomozók meg is találták az elkövetőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki. Vallomásában a csongrádi férfi elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésének napján egy szentesi barátját látogatta meg, a találkozó azonban tovább tartott a tervezettnél, így nem tudta, hogyan jusson haza csongrádi otthonába. 

Szentes utcáit papucsban járva látta meg a megoldást jelentő kerékpárt egy épület oldalának támasztva – perceken belül már ezzel a biciklivel tartott hazafelé. 

Egy buszmegálló mellett elhaladva az elkövető egy másik kerékpárra lett figyelmes, ami – ahogy vallomásában fogalmazott – nagyon megtetszett neki. 

A férfi végül a korábban eltulajdonított kerékpárt hátrahagyva, útját már a másik biciklivel folytatta.

A férfinak kisebb értékre elkövetett lopás vétségének elkövetése miatt kell felelnie.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#lopás#bicikli#kerékpár#szentes

Címlapról ajánljuk