Baleset-bűnügy

Életfogytiglant kapott Novozánszki Fanni gyilkosa

rtl.hurtl.hu

2022. július 13. 11:38

Első fokon született döntés. A bíróság szerint B. László ölte meg VV Fannit.

A Fővárosi Törvényszék szerdán bűnösnek találta B. Lászlót emberölés bűntettében, ezért őt első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, számolt be a 24.hu. A vádlott már közölte: fellebbezni fog az ítélet ellen.

Több mint négy és fél éve tűnt el a ValóVilág hetedik szériájának szereplője, Novozánszki Fanni, akiről akkoriban egy ideje már tudni lehetett, hogy konzumlányként dolgozik. A lap szerint notesze jól fizető vendégek nevével volt tele. Arról a noteszról van szó, amit a lány eltűnése után Fanni édesanyja, Novozánszki Katalin szerint B. Erika nagy erőkkel keresett. B. Erika volt Fanni barátnője, rajta keresztül ismerte meg az áldozat a későbbi gyilkosát, B. Lászlót.

Hogy B. László mit mondott az utolsó szó jogán, megtudhatja a Fókusz riportjából:

Az ügyészség nem vádolta meg B. Erikát

A vádirat szerint 2017. november 20-án B. László az ölében lecipelte Novozánszki Fannit a lány lakásából a ház mélygarázsába, majd a bőröndjével együtt bérautója hátsó ülésére helyezte őt, aztán elhajtott. A biztonsági kamera felvétele alapján a szakértők azóta sem tudták megállapítani, hogy a felvételen látható lány ájult volt-e, vagy akkor már elhunyt. 

B. Lászlót pár nappal a történtek után letartóztatták, majd egy évvel később házi őrizetbe helyezték. Az ügy egyetlen vádlottjaként mindvégig azt állította, hogy közös barátjuk, B. Erika jóvoltából, üzleti célból került kapcsolatba Novozánszki Fannival. Reklámarcnak szerette volna megnyerni, ezért tervezett egy találkozót a lánnyal. Az események azonban felgyorsultak, amikor 2017. november 20-án B. Erika váratlanul, aggódó hangon a férfira telefonált, és odahívta a nő lakásába, mondván: Novozánszki Fanni túlitta és túlszívta magát, segíteni kellene neki.

A vádlott a bíróságon többször is azt mondta, azért nem hívott mentőt, és azért ment el Fannihoz, mert nem akarta, hogy a kábítószer-használat miatt bajba kerüljenek a lányok. Miután elhajtott a luxuslakóparkból, 800 méterrel odébb, a Rákos-patak partjánál állítása szerint átadta a nőt két férfinak, akikről úgy tudta, segítenek majd, hogy a lány jobban legyen. A tragédia óta azonban már úgy gondolja, hogy B. Erika egyszerűen átverte őt.

A lap emlékeztet: az ügyészség B. Erikát nem vádolta meg semmivel, 

a vádirat szerint B. László nem a barátnője hívására ment a lakásba, hanem azért, hogy kirabolja a nőt.

 A lakásban – miközben B. László pénz után kutatott – valami történt Novozánszki Fannival, amelynek következtében a lány elvesztette az eszméletét. B. László ezután a vádirat szerint valóban megállt a patakparton az ájult nővel az autójában, de nem azért, hogy bárkinek is átadja őt, hanem azért, hogy megkötözze, majd a csomagtartóba tegye. Elterelésképpen felvett egy telekocsis utast, akivel már előre megbeszélte, hogy Budapestről Siófok felé haladnak, az úti költségeket pedig megosztják. A férfit tanúként be is idézték a bíróságra, ahol ő egy nyugodt, fesztelen hangulatú útról számolt be.

A vádirat szerint azonban Novozánszki Fanni ájult vagy ekkor már élettelen teste végig a csomagtartóban volt, ahogy a ruhákkal teli bőröndje is. Utóbbitól a vádlott később, amikor már egyedül utazott, megszabadult: azt az út szélén hagyta, amiről kamerafelvétel is készült. Ezután a siófoki albérletébe érkezve síruhát és síkesztyűt húzott, és ismét elindult az autójával a sötétben. A szakértők a kesztyűjén, a ruháján és a mosógépében is megtalálták a nő hajszálait, a telefonja cellainformációi alapján pedig pontosan bemérték, merre járt. De a nyomozók hiába fésültek át erdős részeket, bányatavakat és egy egész Duna-szakaszt, sehol sem találták meg a nő holttestét.

#Baleset-bűnügy#vv fanni#gyilkosság#novozánszki fanni#ítélet

Címlapról ajánljuk