Baleset-bűnügy

Álrendőr foglalt le bankjegyeket egy férfitől

rtl.hurtl.hu

2022. július 12. 7:38

Másnap a csaló azzal hívta a sértettet, hogy le kell foglalnia a bankkártyáját is. Ekkor már várták őt az igazi rendőrök.

A XIII. kerületi rendőrök július 9-én fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint rendőrnek adta ki magát, és egy bankautomata előtt leszólított egy embert – írta a police.hu.

A 49 éves V. Attila felmutatott egy hamis igazolványt, majd azt mondta, hogy gyanús alakokat látott az utcán, ezért a készpénzt felvevő férfit hazakíséri. 

A sértett elfogadta a felajánlást, és a lakásáig ment az álrendőrrel. A csaló elkérte a férfi által felvett pénzt, hogy megvizsgálja, hamisak-e. Egy telefonos applikációval megtévesztette a sértettet, majd közölte vele, hogy a tíz bankjegyből nyolc hamis.

Az álrendőr „lefoglalta” a hamisnak mondott tízezer forintos bankjegyeket, és azt ígérte, hogy az intézkedésről másnap elviszi a jegyzőkönyvet. A megtévesztett férfinak azonban gyanús lett az álrendőr, ezért felhívta a rendőrséget: ekkor kiderült, hogy csalás áldozata lett.

Másnap a csaló azzal hívta a sértettet, hogy viszi a jegyzőkönyvet, azonban le kell foglalnia a bankkártyáját is, mert valószínűleg azt klónozták. 

A megbeszélt helyen azonban az álrendőrt az igaziak várták. V. Attilát a  XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi beismerő vallomást tett, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték bíróság elé állítását. ​

Nyitókép: Faludi Imre/MTVA

#Baleset-bűnügy#rendőrség#csalás#bankautomata#álrendőr

Címlapról ajánljuk