Baleset-bűnügy

Videó: karambol és dugó lett a büntetőfékezésből az M0-son

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 7. 12:05

Ez az egyik legértelmetlenebb és legveszélyesebb húzás az utakon.

Újabb büntetőfékezéses balesetről számolt be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A hazai közúthálózat fenntartásáért felelős cég Instagram oldalán egy múlt hét szerdai balesetről készült felvételt osztott meg.

A videón jól látni, hogy az M0-s autóút belső sávjában egy fekete Peugeot hirtelen lefékez, és a mögötte haladó autós már nem tudja elkerülni az ütközést. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki, de a két autóban anyagi kár keletkezett, ráadásul a koccanás miatt torlódás alakult ki a körgyűrű érintett szakaszán.


Az útellenőrök és a rendőrök pár perc alatt a helyszínre értek, és kiterelték a baleset résztvevőit a leállósávra, hogy ne legyen még nagyobb torlódás. A Magyar Közút szerint mindkét sofőr elismerte, hogy hibázott.

Az utóbbi időben elég sok hasonló, büntetőfékezéses balesetről számolt be az rtl.hu is. A Magyar Közút szerint a büntetőfékezés az egyik legértelmetlenebb és legveszélyesebb autós húzás, amivel kapcsolatban a cég arra figyelmeztet, hogy a büntetőfékező sofőrök nemcsak magukat, vagy az autó utasait veszélyeztetik, hanem a közlekedés többi résztvevőjét is. Ráadásul már egy kisebb koccanással is több száz vagy ezer ember utazását tehetik tönkre az ilyen felelőtlen autósok.

Zerkovitz Dávid közlekedés-pszichológus az RTL Fókusznak korábban azt mondta, hogy kritikus közlekedési helyzetben megemelkedik az adrenalinszint, ez pedig megtöbbszörözi a dühöt, és egyebek mellett ez vezet a büntetőfékezéses szituációkhoz:


Nyitókép: Magyar Közút / Instagram

#Baleset-bűnügy#baleset#büntetőfékezés#m0-ás autópálya#magyar közút

Címlapról ajánljuk