Baleset-bűnügy

Nem hallotta a nagypapa, hogy mit mondanak neki, brutálisan megverték Nagyatádnál

rtl.hurtl.hu

2022. július 6. 9:34

Vádat emeltek a bántalmazással gyanúsított férfi ellen.

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ok nélkül verte meg korábbi élettársa édesapját, írta meg az ügyészség honlapján.

A vádlott – a volt párjával közös, anyjával és annak szüleivel lakó – kisgyermekét látogatta meg 2021 augusztusában a Nagyatádhoz közeli faluban.

A ház udvarán tartózkodó férfi a látogatás végén – előzmény nélkül – szidalmazni kezdte a nagyot halló, idős sértettet, aki a vádlott közelében, a teraszon pihent. A sértett azonban nem értette, hogy mit mondott neki az unokája apja, ezért odament hozzá. Az indulatos férfi ekkor ököllel többször fejen ütötte az idős férfit, majd a földre lökte, ahol a fejénél meg is rúgta, végül az utcán parkoló kocsijába ült és elhajtott.

A sértett másnap fájlalta a fejét, szédült, nehezen kapott levegőt, ezért a hozzátartozói kórházba vitték. Az idős férfi a vádlott bántalmazása következtében

nyolc napon túl, hat-nyolc hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, mivel koponyájában vérömleny alakult ki, valamint keményagyhártyájánál is vérgyülem képződött. 

Az életveszélyes állapot elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető. Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#nagyatád#bántalmazás#nagypapa

Címlapról ajánljuk