Baleset-bűnügy

Egy magyar rendőr megmentette egy olasz férfi életét a Margitszigeten

rtl.hurtl.hu

2022. július 5. 11:51

Mikor látta, hogy baj van, rögtön elkezdte az újraélesztést.

Az olasz férfi a lánya vizes vb-s versenyére érkezett Budapestre. A férfi a Margit-szigeten az egyik uszoda előtt lett rosszul, Varga Bence őrmester a mentők kiérkezéséig elkezdte az újraélesztést. A rendőr vizes vb biztosításában vett részt, mikor a rádióján meghallotta, valaki összeesett az uszoda bejárata előtt.

A BRFK Közrendvédelmi Főosztály járőre azonnal a helyszínre rohant, és a Készenléti Rendőrség járőreitől átvette a férfi ellátását; megvizsgálta a férfit, akinek akkorra már megszűntek az életjelei. Míg riasztották a mentőket, az őrmester hozzákezdett a újraélesztéshez.

írja a BRFK Facebook-oldala.

Mikor a helyszínre érkeztek a mentők a rendőr tovább folytatta az újraélesztést, hogy a mentősok elő tudjanak készülni a defibrillátoros újraélesztéshez. A rendőrség tájékoztatása szerint összesen ötször kellett „kiütni” a férfi szívét mire visszatért az életbe.

A küzdelem végül sikerrel járt, a mentők a férfit stabil állapotban vitték kórházba. Pár nappal az eset után az őrmester összefutott a betegágyon lábadozó férfivel, aki nagyon megörült, hogy személyesen is megköszönhette megmentőjének az életét.

A életmentésért Varga Bence őrmestert Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás vezérőrnagy dícséretben és jutalomban részesítette.

Nyitókép: Verga Bence őrmester. BRFK / Facebook

#Baleset-bűnügy#rendőr

Címlapról ajánljuk