Baleset-bűnügy

Nem akar együttműködni a rendőrökkel a nevelt lánya megölésével gyanúsított diósjenői férfi

rtl.hurtl.hu

2022. július 5. 15:21

Új részleteket közölt a rendőrség a gyilkossági ügyről.

Nem működik együtt a rendőrséggel az a 47 éves diósjenői férfi, akit nevelt lánya megölésével gyanúsítanak – közölte keddi sajtótájékoztatóján Salgótarjában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nevében Kalmár Zsolt ezredes, rendőrfőkapitány-helyettes.

Az RTL Híradó számolt be róla, hogy a letartóztatásban lévő férfi a 2009 márciusában történt gyilkosság után elásta a 19 éves lány holttestét; a lány 14 éves testvérét továbbra is eltűntként keresik.

Kalmár Zsolt elmondta: a testvérpár három testvérükkel, édesanyjukkal és nevelőapjukkal 2004 nyarától 2009 nyaráig élt egy háztartásban Diósjenőn, amikor a kiskorú gyerekeket a gyámhatóság védelembe vette és gyermekotthonokba kerültek, ahonnan többször hazaszöktek.

Az adatok szerint a férfi 2009 márciusában, közös lakásukban családi vita, hangos szóváltás után bántalmazta a lányt, aki a helyszínen meghalt. A férfi a holttestet elásta, hogy elkerülje a felelősségrevonást.

A múlt csütörtökön elfogott férfi letartóztatásáról vasárnap döntött a bíróság. Ellene szexuális bűncselekmény miatt vádemelési javaslatot tettek az ügyészségen. Kalmár Zsolt beszámolt arról, hogy a büntetőeljárást 2021 őszén indították az ügyben. Előtte, egy gyermekotthonból származó bejelentés alapján 2009 elején körözési eljárás indult az akkor 14 és 19 éves lányok felkutatására.


Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#diósjenő#gyilkosság#nevelőapa

Címlapról ajánljuk