Baleset-bűnügy

Első fokon felmentették a fiút, aki a vád szerint 13 évesen egy szennyvízaknába dobta 2 éves féltestvérét

rtl.hurtl.hu

2022. július 5. 12:58

A 2 éves kisfiú megfulladt, a fedelet pedig valaki visszatette az aknára.

Egy 13 éves kisfiú a vád szerint szennyvízaknába dobta a kétéves testvérét egy olyan bulin, amelyen minden felnőtt ittas volt. Az eset után a 13 éves fiút javítóintézetbe küldték.

A vizsgálat megállapította, hogy a gyerekek szörnyű körülmények között éltek, sokszor a kukából voltak kénytelenek enni.

Az eset elsőfokú tárgyalásán a bíró közölte: sem az orvosszakértői vélemény, sem a szemtanúk vallomása alapján nem megállapítható, hogyan került a kisfiú az aknába. Annyi biztos, hogy megfulladt, a fedelet pedig valaki visszatette az aknára.

A szemtanúk mind gyerekek voltak: a vallomásuk eredetileg is ellentmondásos volt, és gyakran változott, ráadásul az idő előrehaladtával máshogy emlékeztek az eseményekre. A fiú végig tagadott.

A bíró elmondta, hogy az eset óta kiemelték a gyerekeket a családból. Megállapították, hogy a most 16 éves fiú továbbra is egy gyermekotthonban fog élni, az eset kapcsán pedig kártérítésre lesz jogosult. A tárgyalást másodfokon folytatják, mert a kamasz az szeretné, ha bűncselekmény hiányában mentenék fel.

Az esettel korábban az RTL Híradó is foglalkozott.


Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#szennyvízakna#ittas#megfulladt

Címlapról ajánljuk