Baleset-bűnügy

Hamarabb visszatérhetnek otthonaikba a Jókai utcai tetőomlás miatt evakuált lakók

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 1. 21:46

Soproni Tamás erzsébetvárosi polgármester szerdán még úgy látta, hogy jövő hét közepéig biztosan nem mehetnek haza. Pénteken bejelentette, hogy folytatódhat az építkezés.

 

Párszavas Facebook-posztban jelentette be péntek este az VI. kerület momentumos polgármestere, hogy visszatérhetnek otthonaikba annak a Jókai utcai háznak a lakói, amelynek június 27-én az utcára omlott tetőszerkezete egy része. Soproni Tamás posztja szerint a veszélyessé vált házból kiköltöztetett lakók visszatérését a kormányhivatal engedélyezte, miután megtörtént a ház veszélytelenítése.

Az erzsébetvárosi polgármester annyit írt még, hogy a korábban lezárt Jókai-Aradi sarok is átjárható mostantól, és hogy az építkezés

szigorú feltételek mellett folytatódhat.

Soproni Tamás június 29-én, szerdán még arról beszélt, hogy a legoptimistább forgatókönyv szerint csak jövő hét közepén költözhetnek vissza a lakók a házba, mert az egész tetőszinten el kell hárítani a veszélyt, nem elég az utcafrontról eltávolítani a fémlemezeket és a párkánydarabokat.

A ház lakóinak egyébként egy közeli hotelben péntekig biztosították a szállást, Soproni szerdán még azt ígérte, hogy szombattól egy másik, kissé messzebb lévő kerületi szállodába költözhetnek, és ott addig lakhatnak a kitelepített lakók, ameddig szükséges.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, hétfő délelőtt leomlott és az utcára zuhant a VI. kerületi Aradi utca és Jókai utca sarkán lévő, átalakítás alatt álló ház párkányfala. A balesetben négyen megsérültek, több parkoló jármű összetört. A tetőomlásban súlyosan megsérült Tóth Nikolett, az operettszínház 26 éves táncosnője. Tóth Nikolett fej-, nyaki csigolya- és gerincvelő-sérüléseket szenvedett. Nemrég hatórás műtéten esett át, egy ideig mesterséges kómában tartották. Korábban arról esett szó, hogy mindkét lábára lebénulhat - ennek lehetősége a rá váró gerincműtét után tisztázódhat.

A VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, már több mint 30 embert hallgattak meg. Az omlás felelősének megállapítása akár évekig is eltarthat.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#jókai utca#tetőomlás#soproni tamás#polgármester#erzsébetváros

Címlapról ajánljuk