Baleset-bűnügy

Egy darányi férfi megvizsgált három nőt, miután nőgyógyásznak adta ki magát

rtl.hurtl.hu

2022. július 1. 18:10

Korábban ügyvédnek tettette magát, hogy a saját halálát előadva a szükséges eljárások intézéséhez csaknem 12 millió forintot csaljon ki.

A gyanú szerint 2022 tavaszán egy darányi férfi nőgyógyásznak adta ki magát, hogy megvizsgálhasson három nőt, majd részükre orvosi diagnózist állított fel, és kezelést ajánlott.

A férfi az orvosi tevékenységekhez a szükséges végzettséggel nem rendelkezett, azokat jogosulatlanul végezte.

írja a rendőrség honlapja.

A nyomozók emellett azzal is gyanúsítják, hogy 2021. november eleje és 2022. június vége között egy másik sértettet azzal ejtett tévedésbe, hogy magát ügyvédnek kiadva baráti kapcsolatot épített ki vele, a bizalmába férkőzött.

Ezt követően telefonon ismét egy másik személynek kiadva magát elhitette vele, hogy „ügyvéd barátja” tragikus hirtelenséggel meghalt.

Ezután több különböző, nem létező személynek adta ki magát, és többek között pénz kért a temetésre, illetve a hagyatéki eljárásra is, mivel azt is előadta, hogy az elhunyt nagyértékű vagyont hagyott a sértettre. Folyamatos hazugságaival csaknem 12 millió forintot csalt ki a sértettől, aki a nyomozóktól értesült arról, hogy becsapták.

A férfi ellen kuruzslás, valamint jelentős kárt okozó csalás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Baleset-bűnügy#nőgyógyász#darány#ügyvéd#diploma#csalás

Címlapról ajánljuk