Baleset-bűnügy

Tizenkét évet kapott a férfi, aki 15 éves korában brutálisan bántalmazta barátnőit

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 17:07

„Ez nem gyerekes gondolkodás, ez egy brutális felnőtt gondolkodása” – indokolta a döntést a bíró.

A Fővárosi Törvényszék szerdai ítéletében bűnösnek találta emberölés kísérletében azt a 19 éves férfit, D. Krisztofert, aki két barátnőjét is nagyon súlyosan bántalmazta – írta a Telex

Tizenkét évnyi szabadságvesztést kapott

  • a több emberen, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletéért,
  •  a folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértésért, 
  • a személyi szabadság megsértésért 
  • és fogolyszökésért. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosabb büntetésért, a védelem enyhítésért fellebbezett.

A vádirat szerint az első áldozatát több alkalommal is bántalmazta az akkor még csak 15 éves fiú, előfordult, hogy ököllel ütötte, bezárta a fürdőszobába. A legsúlyosabb eset 2018. március 3-án történt, amikor a Dunához hívta sétálni a lányt, ahol féltékenykedni, majd veszekedni kezdett vele, 

megütötte és végül négy méter magasból belelökte a fagyos, mindössze 0,6 fokos vízbe. 

A lány tíz perc után ki tudott mászni, de a vádlott ekkor egy energiaitalos dobozból hajtogatott eszközzel meg is vagdosta az áldozatát, aki életveszélyes állapotba került.

A fiút letartóztatták, majd idővel házi őrizetbe került. Innen megszökve követte el a támadását a második áldozatával, új barátnőjével szemben, miután a lány szakított vele. Levágta magáról a nyomkövető eszközt és az exe otthonához ment, ahol késsel nekiesett először a lány édesanyjának, aztán magának a lánynak is. A volt barátnőjén több mint tíz sebet ejtett, végül elvágta a torkát, majd saját magát is megsebesítette. A lány életét az orvosoknak sikerült megmentenie. 

A fiatal férfi az utolsó szó jogán úgy fogalmazott: „meggondolatlanul cselekedtem, gyerekfejjel”. Az ítélet indoklásakor viszont a bíró, Kováts Katalin visszautalt erre, szerinte „ez nem gyerekes gondolkodás, ez egy brutális felnőtt gondolkodása”.

Nyitókép: A Fővárosi Törvényszék épülete – Fotó: Róka László/MTVA

#Baleset-bűnügy#fővárosi törvényszék#ítélet#emberölési kísérlet

Címlapról ajánljuk