Baleset-bűnügy

Az Operettszínház táncosa a Jókai utcai tetőomlás súlyos sérültje

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 27. 14:57

A táncművész éppen a munkahelyére tartott, amikor az utcára omlott a sarki ház teteje. A fiatal nő koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett.

Súlyosan megsérült a terézvárosi házomlásban a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott, közölte az Operettszínház az MTI-vel.

Az Operettszínház közleménye szerint munkatársuk jelenleg is kórházi, baleseti ellátásban részesül. Az Operettszínház vezetése és társulata támogatásáról biztosította a társulat súlyosan sérült tagját és családját.

Mint arról az rtl.hu több cikkben is hírt adott, hétfő délelőtt, Budapest belvárosában, a VI. kerületi Aradi utca és Jókai utca sarkán álló épület beépítés alatt álló tetőterének egy része az utcára omlott.

A balesetről nemrég drámai térfigyelő kamerás felvételt tettek közzé.

A tetőomlás helyszínére hat mentőegységet riasztottak. A mentők négy sérültet láttak el, a legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors helyszíni ellátás után azonnal a baleseti osztályra szállították a mentők.

Hárman zúzódások, sebek miatt szorultak segítségre, őket is kórházba vitték.

A lavinaszerű omlás az ötszintes épület tetejéről indult el és magával sodorta az alatta lévő erkélyeket is. A hatalmas mennyiségű törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant. Ugyanarról a házról van szó, amelynek május 25-én kigyulladt a tetőtere.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

Videónk az omlás helyszínéről:

Nyitókép: Mihádák Zoltán/MTI

 

#Baleset-bűnügy#tetőomlás#terézvárosi házomlás#operettszínház#sérült

Címlapról ajánljuk