Baleset-bűnügy

Megszólalt a Soroksáron meggyilkolt futónő özvegye

rtl.hurtl.hu

2022. június 23. 9:10

Szerdán jogerősen ítéletet hirdettek az emberölési ügyben.

„Az ítéletről most értesültem önöktől. Kevés! Ez a férfi a legszigorúbb büntetést érdemelné. Ehhez képest a 40 év kifejezetten enyhe ítélet. Soha nem kért tőlem bocsánatot, a gyilkosságot pedig mindvégig tagadta. Ez felháborító” – nyilatkozta a Borsnak Gyurik Krisztina özvegye.

Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én elment futni Soroksáron. Férje és kisfia sokáig várta haza, hiába. Kardos Lajos, az asszony férje egy idő után gyanút fogott, a férfi és a gyermeke ezért a nő keresésére indult, és közben értesítették a rendőrséget is. Az egyenruhások nem sokkal később, a család házától nem messze megtalálták Gyurik Krisztina holttestét. Az édesanyát meggyilkolták. A nyomozók azonnal megkezdték a munkát az elkövető felkutatására, ám öt évig a sötétben tapogatóztak. 2018-ban találtak egyezést az akkor börtönben ülő R. Szilveszter DNS-e, illetve a helyszínen talált anyagmaradványok között. A férfi három évig hallgatott, aztán egy, a bírósághoz címzett levélben tett vallomást. Azt írta, hogy valóban találkozott a már halott Gyurik Krisztinával, de a nő halálát nem ő okozta. Első fokon életfogytiglani büntetésre ítélték.

Ahogyan beszámoltunk róla, szerdán másodfokon jogerősen is életfogytiglanra ítélték a gyilkosát. Leghamarabb 40 év múlva vizsgálhatják meg, hogy feltételesen kiengedjék-e. Az áldozat anyja az RTL Híradónak azt mondta, megnyugtatja, hogy lánya gyilkosa az ő életében már nem szabadulhat a börtönből. A gyilkos ügyvédje a Kúriánál kér felülvizsgálatot.

Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#soroksári futónő#gyilkosság#ítélet#özvegy

Címlapról ajánljuk