baleset-bűnügy

Kétmilliós díj a tótkomlósi csecsemőgyilkosság ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. június 21. 10:03

Három éve nem találják a holtan talált csecsemő szüleit. 

Kétmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség annak, aki a Tótkomlóson talált halott csecsemő gyilkosához vezető információt ad át a hatóságoknak – írta a police.hu. A Békés megyei városban három éve, 2019 októberében találtak egy halott újszülöttet, egy lakatlan ház előtt.

Az újszülöttet a köldökzsinórral és a méhlepénnyel együtt csavarták bele egy plédbe, illetve egy kisebb méretű női ruhába, majd betették egy nylon zacskóba. A rendőrség közlése szerint a kisfiú élve született, testén nem találták bántalmazás nyomati, és ellátatlanság miatt vesztette életét.

Kétmilliós díj a tótkomlósi csecsemőgyilkosság ügyében
A gyerekruha, amibe becsavarták a holtan talált csecsemőt. Fotó: police.hu

A nyomozás alatt a rendőrök megállapították, hogy az anya valószínűleg 35 évnél idősebb, alultáplált, feltehetően előzőleg már több gyermeke is született, és a fiú születésekor harminc centiméter hosszúságú, szőkített, sárgás-fehér színűre festett, őszülő haja volt. Az anya feltehetően egy háztartásban élt egy oldalági férfi rokonával (testvér, féltestvér vagy unokatestvér) és a háztartáshoz tartozott egy sötétbarna alapszínű, hullámos szőrű kan kutya is – írta a police.hu.

Kétmilliós díj a tótkomlósi csecsemőgyilkosság ügyében
A pléd, amibe becsavarták a halott csecsemőt. Fotó: police.hu

A nyomozás alatt a rendőrök elkészítették az anya és az apa DNS profilját is.

Nyitókép:Illusztráció. Fotó: With love of photography / GettyImages

#baleset-bűnügy#csecsemőgyilkosság#tótkomlós#halott csecsemő#újszülött

Címlapról ajánljuk