Baleset-bűnügy

Kis híján agyonvertek egy traktorost Ózdon, mert rádudált egy út közepén mulatozó társaságra

rtl.hurtl.hu

2022. június 21. 19:18

Kövekkel dobálták, és megpróbálták kirángatni a munkagépből a ballagást ünneplő rokonok.

Egy majdnem lincseléssel végződő esetről számolt be a Blikk. Az eset az elmúlt hétvégén történt. Egy 70 éves férfi az Ózdhoz közeli szántföldekről indult haza az esti órákban a traktorjával, amikor a munkagép útját egy utca közepén mulatozó, táncoló társaság állta el.

A traktoros dudával jelezte, hogy tovább akar haladni, azonban ez felbőszítette a láthatóan erősen ittas társaságot.

Elmondása szerint a táncot megzavaró dudaszóra a mulatozók annyira megsértődtek, hogy kövekkel estek neki a traktornak, ajtaját leszakították, ablakait kiverték, őt pedig megpróbálták lerángatni a földre a járműről. Közben több tucatszor megütötték, sértegették.

Két nő tüzelte a férfiakat, akik közül volt, akit nem ismertem. Később mondták, hogy a család pomázi, pesti rokonai voltak. Annyi lélekjelenlét volt bennem, hogy bal kezemmel védekezzek, a másikkal meg segítséget hívjak. Egy barátomat hívtam telefonon, hogy mentsen ki az életveszélyből. Szerencsére egy lakó is észlelte a csetepatét, aki a függöny mögé bújva hívta a rendőrséget. A mulatozók persze szétszaladtak a szirénák hangjára, ráadásul a barátom is megérkezett, aki könnygázt fújt a támadók felé

– idézte fel az esetet a férfi.

A traktoros elmondta, halálfélelme volt, mert átfutott az agyán: ha ki tudják rángatni a traktorból, megölik. A Blikk úgy tudja, a mulatozó társaság egyik rokonuk ballagását ünnepelte.

Az Ózdi Rendőrkapitányság két férfit állított elő a támadók közül, akik ellen garázdaság és testi sértés miatt indult nyomozás. Ők szabadlábon védekezhetnek, emiatt a megtámadott traktoros rokonai egyedül nem mernek kimenni az utcára.

Nyitókép: Jászai Csaba / MTVA

#Baleset-bűnügy#ózd#lincselés#traktoros

Címlapról ajánljuk