baleset-bűnügy

Videón az aszódi kettős gyilkossággal gyanúsított férfi, már kihallgatták a rendőrök

rtl.hurtl.hu

2022. június 21. 6:48

Válásakor szakértő is vizsgálta, de azt állapította meg, hogy nem veszélyes a gyerekekre.

Letartóztatták azt az aszódi férfit, aki a gyanú szerint megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd sikertelen öngyilkosságot kísérelt meg.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint hétfőn a Budakörnyéki Járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el a férfival szemben, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat büntetőeljárást.

Letartóztatták az aszódi kettős gyilkossággal gyanúsított férfit

A gyanúsított és a felesége házassága 2015-2016 táján romlott meg, az asszony két közös gyerekükkel 2018-ban elköltözött férjétől, majd 2019-ben kezdeményezte a házasság felbontását. 

A bíróság a perben széles körű bizonyítást folytatott le: gyámhatósági, rendőrségi, illetve más bírósági iratokat, pedagógusi véleményt, környezettanulmányt, igazságügyi pszichológus szakértői véleményt szerzett be. 

A kirendelt szakértő véleménye szerint sem az anya, sem az apa esetében nem volt feltárható pszichés zavar, a gyermekek nevelésére mindkét szülő alkalmas volt, 

és egyik szülő részéről sem volt kimutatható veszélyeztető tényező a gyermekek vonatkozásában. 2022 áprilisában a Gödöllői Járásbíróság felbontotta a házasságot, a gyermekeket az édesanyjuknál helyezte el, az apa részére kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított.

A terhelt ezt követően elhatározta, hogy gyermekeivel és magával is végez: miután a megalapozott gyanú szerint 2022. május 20-án az éjszakai órákban mindkét gyermekét megölte, másnap délelőtt sikertelenül kísérelt meg öngyilkosságot elkövetni – áll a közleményben.

A bíróság szerint figyelemmel a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Mindemellett a bűncselekmény jellegére és a nyomozás állására tekintettel az ügyészi indítvány szerint a gyanúsítottal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelése indokolt – tették hozzá.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. július 20-ig.

A döntést a közlemény szerint az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.

Azt nem tudni pontosan, milyen állapotban van a gyanúsított, az utolsó hírek szerint kórházban kezelték. 

A police.hu-n közzétett felvételek szerint egy kórházból vihették a kihallgatásra, a férfi a saját lábán ment. 

 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Police.hu

#baleset-bűnügy#aszódi gyerekgyilkosság#öngyilkosság#letartóztatás

Címlapról ajánljuk