baleset-bűnügy

Gondatlan emberölés miatt nyomoz a rendőrség a medencébe fulladt kétéves kislány ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. június 20. 14:47

A mentők hosszasan küzdöttek a gyermek életéért, de már nem lehetett megmenteni. 

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya annak a kétéves kislánynak az ügyében, aki belefulladt a kerti medencébe vasárnap Pilisen – közölte az üggyel kapcsolatban a 24.hu megkeresésére Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány budapesti egysége tegnap kapott riasztást, miután a medencébe esett a kétéves gyermek. Az alapítvány a Facebook-oldalán azt közölte, hogy hosszasan küzdöttek a gyermek életéért, de sajnos már nem lehetett megmenteni az életét.

Az alapítvány tapasztalatai szerint a kerti medencés balesetek többnyire akkor történnek, amikor a felnőttek a házban vannak, a gyermekek pedig kihasználva a pillanatnyi figyelmetlenséget, kiszöknek a medencéhez.

Azt javasolják mindenkinek, hogy kerítsék körbe, vagy fedjék le a kerti medencéket, illetve tavakat, amikor nem használják őket, vagy zárják kulcsra a bejárati ajtókat, földszinti ablakokat – írja a lap. 

Nyitókép: Larisa Shpineva / Getty Images

#baleset-bűnügy#pilis#kétéves kislány#gondatlan emberölés#nyomozás#rendőrség#fulladás

Címlapról ajánljuk