Baleset-bűnügy

Valami elszakadhatott a férfiban, aki némi túlzással végigverte fél Salgótarjánt

rtl.hurtl.hu

2022. június 20. 9:06

S. József ámokfutásának most vetettek véget a rendőrök.

Egy bizonyos salgótarjáni lakos, S. József májusban és júniusban több alkalommal fenyegetett meg és bántalmazott járókelőket Salgótarján belvárosában, írja a rendőrség oldala.

Első alkalommal május közepén egy helyi buszmegállóban lépett oda egy nőhöz, akinek az arcához tette az öklét és megfenyegette, hogy eltöri az állát. A gyanúsítottat a buszmegállóban várakozó másik sértett felszólította, hogy viselkedését fejezze be, azonban S. József a férfihoz lépett és combon rúgta.

Június hónapban a férfi a megyeszékhely belterületén, a járdán sétáló sértett mögé lépett, hátulról a bal kezét megfogta és a haját megrángatta. Tettét követően pár nappal minden előzmény nélkül egy férfit mellkason, majd egy nőt nagy erővel ököllel arcon ütött. A sértettek a bántalmazások következtében könnyű sérüléseket szenvedtek.

A nyomozás adatai alapján megalapozott a gyanú, hogy a férfi a bántalmazásokon és a fenyegetéseken kívül több salgótarjáni kereskedelmi egységből szeszes italt és édességet lopott el, amellyel közel 120.000 forint kárt okozott.

A salgótarjáni rendőrök a 24 éves helyi lakost elfogták, előállították és üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, lopás vétség, könnyű testi sértés vétség és többrendbeli garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A hatóság tagjai előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására.

Nyitókép: MTI / Komka Péter

#Baleset-bűnügy#salgótarján#rendőrség#ámokfutás#testi sértés#letartóztatás

Címlapról ajánljuk