Baleset-bűnügy

Szembenézett a bíróságon lánya gyilkosával a megölt soroksári futónő anyja

rtl.hurtl.hu

2022. június 17. 14:58

Az őrök a bíró kérésére sem vették le a bilincset a vádlottról a tárgyaláson.

Pénteken tartották az első nyilvános ülést a Fővárosi Ítélőtáblán a soroksári futónő gyilkosságának ügyében, amelyen a pandémia alatti online bejelentkezések után először jelent meg személyesen a gyilkossággal vádolt R. Szilveszter – tudósított a Telex.

A feltűnően magas, lófarkas férfit bilincsben hozták, ám amikor a tanácsvezető bíró megkérdezte az őröket, hogy az ülés idejére levennék-e róla a bilincset, ők azt mondták:

többletinformációk és belső információk alapján ezt inkább nem teszik meg.

Az ülésen megjelent az áldozat, Gy. Krisztina édesanyja, aki az őt képviselő ügyvéd szerint azért jött el, „hogy szembenézzen azzal az emberrel, aki a lánya életét elvette”.

Gy. Krisztinát 2013. szeptember 25-én, kocogás közben támadták meg. Holttestét később a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találták meg. A Fővárosi Törvényszék tavaly októberben hirdette ki az elsőfokú ítéletet, amelyben bűnösnek mondta ki a most 44 éves vádlottat.

R. Szilvesztert aljas célból elkövetett emberölés bűntettében, szexuális erőszak bűntettében és kifosztás bűntettében találták bűnösnek. Első fokon a többszörös visszaesőnek számító, a gyilkosság idején hajléktalan férfi életfogytiglant kapott azzal, hogy legkorábban 35 év múltán kerülhet feltételesen szabadságra.


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#soroksári futónő#bíróság

Címlapról ajánljuk