Baleset-bűnügy

Kalapáccsal, késsel, harapófogóval bántalmazta feleségét egy nyíregyházi férfi

rtl.hurtl.hu

2022. június 17. 13:38

Az asszony életveszélyes sérüléseket, maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást szenvedett.

Nem jogerősen hat év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a helyi férfit, aki többször bántalmazta és életveszélyesen megsebesítette élettársát - közölte a törvényszék sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

A korábban külföldön, biztonsági őrként dolgozó férfit 2019-ben 1800 euró meg nem fizetése miatt elzárásra ítélték, szabadulása után az érte kiutazó élettársával és két kiskorú gyermekével hazaindult Magyarországra. 

A család hazafelé tartva az egyik budapesti hotelben éjszakázott; a vádlott már ekkor megütötte az asszonyt, mivel nehezményezte, hogy a nő nem küldött neki pénzt, illetve hűtlenséggel is meggyanúsította.

 A család 2022. január 25-én érkezett meg nyíregyházi lakásukba, ott a férfi nagyobb mennyiségű pálinkát fogyasztott és korábbi sérelmei miatt ismét veszekedni kezdett élettársával. 

Magához vett egy kalapácsot és azzal többször megütötte az asszony lábát, hajánál fogva lehúzta a kanapéról és ököllel ütötte a már földön fekvő nőt.

 Az erősen vérző asszonyt bevitte a zuhanyzóba, megmosdatta, majd folytatta az ütlegelést: késsel, harapófogóval bántalmazta és a nyakához tartott egy kést is, amellyel később több helyen megszúrta. A nő ekkor már könyörgött a férfinak, hogy értesítse a mentőket, akiknek azt mondja majd, hogy ismeretlenek támadtak rá, ők okozták a sérüléseit.

 A férfi hajnalban tett bejelentést a rendőrségen azzal, hogy élettársát ismeretlenek támadták meg. Az asszony a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket, maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást szenvedett.

A törvényszék sajtószóvivője megjegyezte, az életveszélyt okozó testi sértés miatt elmarasztalt férfival szemben a bíróság elrendelte a rá korábban csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kiszabott, de próbaidőre felfüggesztett két év börtönbüntetés végrehajtását is.

#Baleset-bűnügy#brutális bántalmazás#harapófogó#életveszély#testi sértés

Címlapról ajánljuk