Baleset-bűnügy

Rendőrség: Nem Karen, az aligátor vezette az üldözött autót

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 14. 19:18

Meglepő véget ért egy gyorshajtásból kibontakozó autós üldözés Michiganben.

A Lake megyei seriff hivatala június 11-én este 11 óra körül igazoltatni akart egy túl gyorsan hajtó autóst az US-10-es úton, írja az MLive.com. A sofőr azonban elmenekült a közúti ellenőrzés elől, és a rendőrök, valamint a michigani parkőrök üldözőbe vették.

Az autós üldözés akkor ért véget, amikor a sofőr elvesztette uralmát járműve fölött, és a fák közé vágódott a Webber Township nevű település közelében.

Az autót átvizsgáló rendőrök legnagyobb meglepetésére a sofőr, egy 40 éves Oak Park-i férfi nem egyedül ült az autóban, utasa is volt: egy aligátor.

A Karen néven emlegetett fiatal állat megpróbált elmenekülni, de a rendőrök némi dulakodás után elfogták. Őrizetbe vételéről videó is készült:


A rendőrség Facebookon azt írta, hogy mivel a férfi ellen több elfogatóparancs is érvényben volt, ezért vádat emelnek ellene. Utasa ellen viszont nem indul eljárás, a rendőrség szilárd meggyőződése, hogy nem ő vezette az autót, az egész üldözésben akarata ellen vett részt, közölte tréfálkozva a Lake megyei seriff hivatala. 

Nyitókép: Lake County Sheriff's Office - Michigan / Facebook

#Baleset-bűnügy#egyesült államok#autós üldözés#aligátor#michigan#karen

Címlapról ajánljuk