Baleset-bűnügy

Már öt éve nyomja bottal a gázt a féllábú férfi, aki nemrég egy baleset miatt lebukott

rtl.hurtl.hu

2022. június 14. 6:57

Nem volt pénze a szakszerű átalakításra, ezért választotta ezt a megoldást. A környékbeliek eddig is veszélyes vezetőnek tartották.

Több mint öt éve vezeti átalakított autóját a 71 éves Károly, aki a járműve gázpedálját egy kék járóbottal támasztotta ki, miután lábát korábban amputálták – írta a Blikk. A férfi múlt szerdán balesetet okozott, a kocsiban ülő unokája könnyű fejsérülést szenvedett. 

„Az autómat a baleset előtt három nappal vásároltam. Utánajártam pontosan, mi a menete az átalakításának, de sajnos semmiféle anyagi támogatás nincsen rá, és meglehetősen költséges. A pacemakerem miatt viszont minden évben mennem kell szívkórházba Budapestre, így szükségem volt a kocsira, hogy felmenjek ellenőriztetni a szívritmus-szabályozómat” – mondta a lapnak a férfi. 

A férfi, mint arról az rtl.hu beszámolt, a múlt héten törte össze az autóját, miközben szabálytalanul előzött egy balra lekanyarodó autót. A balesetben hatéves utasa szenvedett könnyű fejsérülést. A férfi most azt mondta, unokáját csak megfigyelésre vitték be a kórházba, és már másnap kiengedték. A férfinek negyven éve van jogosítványa, 

a lábát egy betegség miatt öt éve amputálták, a vezetést viszont nem hagyta abba.

Állítja, eddig még egy apró szabályszegése sem volt.

„Szeretném leszögezni, a balesetnek semmi köze ahhoz, hogy a lábam helyett a botot használtam gázadásra. (…) Az unokám azt mondta, egyáltalán nem haragszik rám, és ez a legfontosabb” – fogalmazott.

Az utcában lakók szerint ugyanakkor eddig is veszélyesen vezetett a férfi. 

Már öt éve nyomja a gázt járóbottal az a férfi, aki múlthéten balesetet okozott

A rendőrök a férfival szemben járművezetés feltételeinek hiánya, valamint a szabálytalan előzés során okozott személyi sérüléssel járó közlekedési baleset okozása miatt szabálysértési eljárást indítottak.

A jobb láb eltávolítása esetén egyébként egy karrendszert szerelnek a járműbe, amivel a gáz- és fékpedált kézzel lehet működtetni. Ennek a költsége csaknem 200 ezer forint. Új forgalmi vizsgát nem kell tennie a sofőrnek.

Nyitókép: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#műláb#bot#karambol

Címlapról ajánljuk