Baleset-bűnügy

Óriási marihuánaültetvényt találtak egy magyar struccfarmon

rtl.hurtl.hu

2022. június 10. 9:00

Több mint 1600 kannabiszbokrot találtak. 

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb hazai drogfogását hajtották végre Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi rendőrei. Három marihuánatermesztőt fogtak el, akik egy struccfarmon nevelték a kannabiszt – írta a police.hu. A rendőrök majdnem kilenc kilogramm szárított marihuánát, valamint több mint 1600 tő kannabiszt foglaltak le, és három embert fogtak el.

A rendőrség közlése szerint  a csapat egyik Csongrád-Csanád megyei telepén a rendőrök összesen 1630 kannabisztövet találtak, amelyek között voltak kisebbek és nagyobbak is. A szomszédos tanyájukon a magról nevelés zajlott, illetve a már leszüretelt kannabisz csomagolása, legalábbis a kutatás során megtalált növények és a különböző eszközök erre utaltak.

A 41 éves M. Zoltán Attila, valamint élettársa, a 34 éves T. Judit és a páros barátja, a szintén 34 éves B. István Norbert egy struccfarmot üzemeltetett: az ültetvény közvetlenül a szárnyasok kifutója mellett helyezkedett el.

A KR NNI szegedi nyomozói mindhárom kábítószer-termesztőt elfogták, majd mindegyiküket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezik letartóztatásukat. Emellett a KR NNI a három gyanúsított tulajdonában lévő hat ingatlan zár alá vételére is soron kívül intézkedett.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#marihuána#ültetvény#rendőrség#struccfarm

Címlapról ajánljuk