baleset-bűnügy

Hat szegedi fiatalt mentettek ki a Balatonból

rtl.hurtl.hu

2022. június 6. 19:19

Egy vízibiciklin ragadtak.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2022. június 5-én két esetben összesen hét személyt mentettek ki a tóból, számolt be a Police.hu rendőrségi honlap.

A vízirendőrök 17 órakor a Siófok előtti vízterületen, a parttól több száz méterre észlelték, hogy a megélénkült szélben egy vízibicikliről integetve segítséget kértek. A helyszínre siettek, ahol a hat szegedi fiatal a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a partra. A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vízibiciklit vontára vették és az utasaival együtt a partközelbe vontatták. 

Nem sokkal később, 19 óra 15 perckor bejelentést kaptak, hogy Badacsony és Fonyód között egy műszaki hibás motorcsónak magatehetetlenül sodródik. A rendőrök a kishajót vontára vették, majd a fonyódi kikötőben biztonságba helyezték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívta a figyelmet: amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Nyitókép: Police.hu

 

#baleset-bűnügy#balaton#vízibicikli#rendőrség

Címlapról ajánljuk