Baleset-bűnügy

Egy 17 és egy 18 éves fiú a Balaton első idei áldozatai

rtl.hurtl.hu

2022. június 5. 12:29

Szörfdeszkával úsztak be, de csak harmadik társuknak sikerült partra jutnia szombat este. A fiatalokat azóta is keresik a víz alatt.

Két fiatal holttestét keresi a Balatonban a vízirendészet és a vízimentők. A fiúk Balatonaliga partjától 300-350 méterre merültek el szombat este, ők a Balaton idei első áldozatai – erősítette meg az MTI értesüléseit a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

Orbán Zoltán tájékoztatása szerint szombaton 19 óra 38 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy 17 és egy 18 éves bódvalenkei fiú eltűnt a vízben. Harmadik társukkal együtt indultak be úszni a Balatonba, és már kifelé tartottak egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek. A harmadik fiatalnak egy csónakos segített partra jutni, miután meghallotta a segélykiáltásait.

A rendőrség és a vízirendészet azonnal megkezdte a kutatást szonárral az eltűnt fiatalok után. A keresés jelenleg is tart.

A fiúk elmerülése idején nem volt érvényben viharjelzés. Idegenkezűség nem merült fel, így az ügy kivizsgálása várhatóan közigazgatási hatásági eljárás keretében zajlik majd.

Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:

Nyitókép: Varga György/MTI

#Baleset-bűnügy#balaton#balatonaliga#haláleset#fulladás#szörfdeszka#vízimentők

Címlapról ajánljuk