Baleset-bűnügy

Személyvonatba rohant egy mozdony Szlovákiában

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 4. 7:17

A súlyos vonatbaleset a Ruttka-Várna vonalon történt péntek este, 75 ember megsérült.

Mozdony ütközött álló személyvonatnak pénteken este Szlovákiában a Ruttka-Várna vonalon, a Zsolnai kerületben, 75-en megsérültek, írja az MTI. A baleset tényét több hivatalos forrás is megerősítette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek, köztük a szlovák közlekedési minisztérium és az állami vasúttársaság is.

A balesetnek hivatalos közlés szerint egy súlyos és 74 könnyebb sérültje van. Többségüket a helyszínen látták el, 34 sérültet szállítottak a közeli kórházakba, Túrócszentmártonba, Zsolnára, Rózsahegyre, Alsó Kubínba és Vágbesztercére.

Fotó: Hasičský a záchranný zbor/Facebook

A TASR a szlovák egészségügyi minisztérium és a rendőrség hivatalos közlésére hivatkozva azt írta: az előzetes közlésekkel ellentétben a balesetnek nincs halálos áldozata. Korábban az újszó.com magyar nyelvű hírportál az Aktuality.sk szlovák hírportál értesüléseire hivatkozva egy halálos áldozatról írt.

Fotó: Hasičský a záchranný zbor/Facebook

A rendőrség a balesetre reagálva felhívást tett közzé a közösségi médiában, hogy az autósok kerüljék el a baleset helyszínét az észak-szlovákiai Sztrecsény térségében, megkönnyítve ezzel a tűzoltók és mentők hozzáférését. A rendőrség közlése szerint az érintett vasúti szakaszon nem sokkal este tizenegy óra előtt újraindították a forgalmat.

Nyitókép: Hasičský a záchranný zbor/Facebook

#Baleset-bűnügy#szlovákia#vonatbaleset#mozdony#személyvonat#sérültek

Címlapról ajánljuk