Baleset-bűnügy

Azzal kérkedett a bíróság előtt F. József, hogy lenyúlt 13 millió forintot Lázár Jánostól

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 4. 11:11

A férfi azt állítja, hogy megszerezte a fideszes politikus banki adatait, és 13,1 millió forintot lopott el tőle. Lázár szerint egy szó sem igaz ebből.

Terrorcselekmény elkövetése és csalás vádjával állították bíróság elé F. Józsefet, aki az ügyészség szerint bankok informatikai rendszerét feltörve szerezte meg az ügyfelek bankszámláinak adatait, és utalt át azokról pénzt tettestársai bankszámláira. A vádlott száznál több embert károsított meg évekkel ezelőtt, írja a Blikk.

A vád szerint a férfi ezen kívül feltörte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) informatikai védelmét is, és különféle titkos adatokhoz, dokumentumokhoz fért hozzá. Ezek birtokában megzsarolta a kiemelt bűnügyi szervet: azt követelte, hogy szüntessék meg az egyik társa elleni nyomozást, ellenkező esetben mindent nyilvánosságra hoz.

A Fővárosi Törvényszéken május 31-én tartott tárgyaláson érdekes dolgok hangottak el.

„Büszke vagyok arra, hogy a barátom le tudta húzni Lázár Jánost, illetve be tudott törni a Nemzeti Nyomozó Iroda informatikai rendszerébe, és onnan különböző anyagokat tudott letölteni” – idézett az ügyész egy tanúvallomásból. A vádlott ezzel kapcsolatban azt mondta a Blikknek, hogy 

13,1 millió forintot vett le Lázár János bankszámlájáról a banki adatok megszerzésével.

Hogy F. József igazat mondott-e? Nem valószínű. A Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék azt közölte, hogy Lázár János nem sértettje az ügynek. Lázár János, aki jelenleg építésért és beruházásokért felelős miniszter az új Orbán-kormányban, a Blikknek azt nyilatkozta, hogy nem történt ilyesmi:

Nem csapolták meg a bankszámlámat, ha megtörtént volna, természetesen a rendőrséghez fordulok.


Nyitókép: Lázár János, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz országgyűlési képviselője beszédet mond a Magyarok Kenyere program Békés megyei záró adományátadó rendezvényén Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. központjában, 2020. október 21-én – Fotó: Rosta Tibor/MTI

#Baleset-bűnügy#lázár jános#bíróság#kiberbűnözés#bankszámla#feltörés

Címlapról ajánljuk