Baleset-bűnügy

Elkapták az autót lopó, majd mentőautóval karambolozó két fiatalt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 4. 9:51

A 18 éves és 23 éves autótolvajok csütörtökön lopott kocsival nekiütköztek egy rohamkocsinak, megfenyegették a mentősöket és elszaladtak.

Az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették azt a két fiatalt, akik csütörtökön egy lopott autóval mentőnek ütköztek, derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombati közleményéből.

A történtekről az rtl.hu is beszámolt, korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy a Központi Mentőállomás egyik rohamkocsija beteget szállított a VII. kerületi Akácfa utcában, amikor hátulról egy személyautó a mentőautónak ütközött. Személyi sérülés ugyan nem történt, az autóból kipattanó két fiatal férfi viszont megfenyegette a mentő személyzetét, majd az összetört járműveket hátrahagyva elszaladtak a helyszínről.

Az erzsébetvárosi és angyalföldi rendőrök nagy erőket mozgósítottak a két férfi felkutatásukra, akiket végül pár utcával odébb sikerült elfogni. A XIII. kerületi rendőrök a 18 éves B. Kálmánt, és társát, a 23 éves P. Tibort lopás gyanúja miatt hallgatták ki.​

A nyomozás adatai szerint a fiatalok csütörtök reggel kiszemeltek egy őrizetlenül hagyott autót a XIII. kerületben, benne slusszkulccsal, és ellopták. A koccanásos baleset dél körül történt a Király utca és Akácfa utca kereszteződésében. A helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyták, tettüket súlyosbítja, hogy a mentőszolgálat munkatársait meg is fenyegették.

Nyitókép: BRFK/police.hu

#Baleset-bűnügy#mentő#fenyegetés#lopás#karambol#elfogás

Címlapról ajánljuk