Baleset-bűnügy

Rejtélyes méreggel ölt a bajai férfi, hullarablással tüntette volna el a bizonyítékot

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 12:24

A bizarr ügy hátterében több biztosítási csalás állt.

Hullarablással akarta megsemmisíteni a bizonyítékot M. Róbert, amikor megtudta, a rendőrség arra készül, hogy exhumálja volt barátnője holttestét – írta a Blikk.

A lap szerint a kecskeméti rendőrök valóban fel akarták ásni a sírt, de előtte az erről szóló információt el is terjesztették arra várva, mit csinál majd a gyanúsított.

A férfi barátnője, N. Edit még 2006 novemberében halt meg, az orvosok fertőzésre gyanakodtak, a boncolás pedig nem mutatta ki, hogy mi lehetett a halál közvetlen oka. Barátja, M. Róbert azt szerette volna, ha a nőt elhamvasztják, de a család ebbe nem egyezett bele. 

Az elhunyt nő milliós összegű életbiztosítással rendelkezett, amelynek a férfi volt a kedvezményezettje, a biztosító társaság viszont gyanúsnak találta az ügyet, ezért a rendőrség segítségét kérte.

M. Róbertnek korábban az édesapja és egy másik férfi rokona is meghalt, mindketten kórelőzmények nélkül, s mindkettőt elhamvasztották. Mindkét esetben volt életbiztosítás, melynek M. Róbert volt a kedvezményezettje, aki meg is kapta a pénzt. Sőt, volt egy harmadik biztosítás is, amelynél ő volt a kedvezményezett és fel is vett egy 21 éves nő halála után 26 millió forintot. 

A nő azonban nem halt meg, hanem külföldre költözött, de a rendőrök megtalálták, és vádalku során elmesélte M. Róbert trükkjének a lényegét. 

A Blikk szerint a férfi valahonnan hozzájutott egy ritka, nehezen kimutatható és azonosítható méreghez. A két nőt beszervezte, hogy kedvenc likőrjükbe keverve igyanak ebből pár cseppet, rosszul lesznek ugyan, de kiheverik. Ez a rosszullét viszont elég lesz ahhoz, hogy többször titokzatos fájdalmakkal kórházba kerüljenek, legalább kétszer, és ennek nyoma is legyen. 

Ezek után a férfi kiállíttat egy hamis kórházi igazolást, hogy a harmadik rosszullét után a beteg meghalt, majd ennek alapján az önkormányzattól beszerzi a halotti bizonyítványt, amivel a biztosítótól felveheti a szerződésben neki járó pénzt. A két beszervezett nővel úgy egyezett meg, hogy feleznek: a fiatal nők eltűnnek külföldön, nevet változtatnak, s legalább három évig nem jönnek haza. 

N. Edit szervezete nem bírta a mérget, a harmadik adagtól intenzív osztályra került, s valóban életét vesztette.

M. Róbert miután megtudta, hogy kiásnák a nő holttestét, két embert odaküldött a sírhoz, hogy megelőzze a rendőröket. Őket azonban már várták az egyenruhások, így bizonyíték is lett a férfi ellen.  

A férfi emberölés és más bűncselekmények elkövetése miatt életfogytig tartó szabadságvesztést kapott, jó magaviselet esetén – 30 évnyi börtön után – 2036-ban, 56 évesen szabadulhat. Arra, hogy miként, hol, hogyan jutott hozzá a 2006-ban már igen ritka, szinte beszerezhetetlen méreghez, soha nem adott választ. 

Nyitókép: Illusztráció – Getty Images

#Baleset-bűnügy#méreg#gyilkosság#ítélet

Címlapról ajánljuk