Baleset-bűnügy

Átúszott a Hajógyári-szigetre a rendőrök elől menekülő részeg autós

rtl.hurtl.hu

2022. május 29. 10:43

A járművét már korábban kivonták a forgalomból, a férfi járó motorral hagyta hátra, amikor üldözték a rendőrök.

Az Árpád hídról nagy sebességgel, szabálytalanul lekanyarodó autóra figyeltek fel a rendőrök csütörtök este Óbudán – írta a police.hu. A sofőr láthatóan nehezen tartotta kocsiját az úton, de amint a rendőrök szirénázva utána fordultak, tovább gyorsított, és egy kereszteződésen piros lámpánál is áthajtott.

Amikor a Harrer Pál utcában egy parkolóban zsákutcába került, 

az autót járó motorral hátrahagyva, futva menekült tovább, majd a Dunába ugrott, és az erős áramlattal küzdve átúszott a Hajógyári-szigetre.

A férfit nemsokára meg is találták a szigeten, egy bokor alá kuporodva. Mentőt hívtak hozzá, mert menekülés közben megsérült a bokája, és a folyóból kimászva le is horzsolta magát. Az is kiderült, hogy nincs érvényes jogosítványa, az alkoholszonda szerint ittas volt (saját bevallása alapján három sört ivott), a kötelező biztosítással nem rendelkező, kopott abroncsokkal szerelt, biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan, nevére át nem írt gépkocsit pedig már korábban kivonták a forgalomból. 

A biztonsági övet a sofőr a háta mögött bekapcsolva használhatta – a pókhálósra repedt szélvédő tanúsága szerint valószínűleg nem először.

A férfi ellen ittas járművezetés miatt büntető-, a közlekedési szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult, míg tilos jelzésen áthaladás és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírsággal sújtották.

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#ittas vezetés#hajógyári-sziget#szabálysértés

Címlapról ajánljuk