Baleset-bűnügy

A rendőrség egy négy éve megölt holland férfi holttestét hantolta ki Szigetszentmártonban

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 17:07

A hatóságok kaptak egy fülest, hogy hol érdemes keresni.

Egy ráckevei nyomozó információkat kapott annak az évekkel ezelőtt eltűnt holland férfi hollétével kapcsolatban, akiről az a pletyka járta, hogy meghalt és valaki elásta egy szigetszentmártoni ház udvarán.

A nyomozó az információk birtokában rögtön értesítette a hatóságokat.

Kiderült, a feltételezett gyilkos és az áldozat évtizedes baráti és üzleti kapcsolatban álltak egymással, közös cégük is volt itthon és Németországban. Az állítólag megölt férfit 2018. óta nem látták ugyan, de eltűnésének körülményei nem adtak okot gyanúra. Testvérével esztendőkkel azelőtt megromlott és meg is szűnt a kapcsolata, ahogyan korábbi feleségeivel, és gyermekeivel is. A Pest megyei rendőrök megkeresték a holland, valamint a német hatóságokat, adatokat kértek a férfi ismert és lehetséges tartózkodási helyeiről, de a külföldi hatóságok nem tudtak információt adni az üzlettársak hollétéről. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársaival a rendőrök megkeresték a házat, amiről azt állították, az udvarán temették el a holland férfit.

A feltárást megelőző terepkutatást 2022. május 25-én kora este kezdték meg, először tetemkereső kutyával. Az eb viselkedése egyértelmű volt, jelzése helyén először markolóval, majd ásókkal, lapátokkal folytatódott a terület megtisztítása. Közel 3 órával később, egy méter mélyről került elő az első bizonyíték, egy emberi koponya

adta hírül a rendőrség honlapja.

A gödör kiásása után sikerült felszínre hozni a holttestet, amelyet soron kívül igazságügyi orvosszakértői vizsgálatokra szállítottak. Halálának pontos okára, idejére szakértő adhat választ.

A helyszíni szemlével párhuzamosan zajlott a ház tulajdonosának előállítása, majd kihallgatása. A 68 éves Z. József beismerte, 2018 tavaszán megölte, majd elásta korábbi üzlettársát. Elmondása szerint anyagi természetű dolgokon vesztek össze, ordibáltak egymással, a vita hevében pedig meglökte barátját, aki legurult a lépcsőn. Feje vérzett, de lábra állt, mire Z. József felkapott egy betonvasat és 2-3 alkalommal lesújtott rá, illetve ahogyan ő fogalmazott:

kétszer, háromszor megkínáltam a vassal.

A feltehetően már halott áldozata testét ezután talicskába emelte, majd az udvari komposztáló gödörbe borította. Földet halmozott rá, majd mindenkinek azt mondta, a férfi külföldre utazott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a 68 éves Z. Józsefet, egyben kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság 2022. május 27-én elrendelt.

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#szigetszentmárton#gyilkosság#holland#holttest

Címlapról ajánljuk