Baleset-bűnügy

Elítélték a nőt, aki a vád szerint megölte, feldarabolta, majd bőröndökben hozta haza élettársát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 27. 12:51

A 30 éves nőt nem jogerősen 17 év fegyházra ítélte a bíróság, az élettársa maradványainak elrejtésében segítő anyja felfüggesztett börtönt kapott.

Előre kitervelt emberölés és kifosztás miatt 17 év fegyházra ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől a Szolnoki Törvényszék azt a 30 éves nőt, aki a vád szerint 2019. február 24-én megölte élettársát. A bíróság pénteki közleménye szerint a nő aznap hajnalban egy bécsi lakásban több késszúrással megölte az élettársát, majd a holttestet feldarabolta és bőröndökbe rakta. 

A vád szerint a nő egy bérautóba pakolta a koffereket és Magyarországra utazott. A férfi maradványait Jászalsószentgyörgy külterületén, a szászbereki öntözőcsatorna átereszében rejtette el – ebben segített neki az édesanyja is. A nő anyját 2 év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság bűnpártolás miatt. 


Az ügyészség tudomásul vette a kát vádlottra kiszabott ítéletet. Az édesanya és védője nem fellebbezett, így az ítélet rá vonatkozó része jogerőre emelkedett. 

A fő vádlott beismerte ugyan, hogy megölte volt élettársát, de szerinte önvédelemből tette amit tett. Ő és védője ezért téves jogi minősítésre hivatkozva fellebbezést nyújtott be. Az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.


Nyitókép: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#darabolós gyilkos#bécs#élettárs

Címlapról ajánljuk