Baleset-bűnügy

Hét éve élt hamis útlevéllel, most bukott le – sorra kerülnek elő a személyiségtolvajok

rtl.hurtl.hu

2022. május 24. 7:04

A rosszban sántikáló ügyintézőket 2015-ben fogták el, azóta több csalót is megtaláltak.

Még 2015-ben kapott el a rendőrség három okmányirodai ügyintézőt, akik hamis dokumentumokat állítottak ki nagyjából ötven embernek. A hamis okmányokat használókat azóta sorra kapják el: most épp egy 66 éves, ukrán nemzetiségű személyiségtolvaj bukott le.

Olyan útleveleket kaptak a csalók, amelyen nem a saját, hanem más, korábban magyar állampolgárrá honosult, személyek adatai szerepeltek az igénylők fényképeivel.

A most előállított férfi 2015. április 2-án a XV. kerületi kormányhivatalban igényelt a  fenti módszerrel magánútlevelet, az ügyintéző pedig az okmány kiállításakor valótlan adatokat rögzített a közhiteles nyilvántartásba.

A gyanúsított valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az ukrán állampolgárt 2022. május 10-én a holland hatóságok fogták el, ekkor valós adatait is megállapították. Miután a férfit repülővel Magyarországra hozták, 2022. május 18-án átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

A 66 éves férfit a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett, írja a rendőrség honlapja.


Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#személyiségtolvaj#rendőrség#ukrán#hollandia#útlevél#hamis

Címlapról ajánljuk