Baleset-bűnügy

Videón, ahogy a norvég merénylő íjból kilőtt nyílvesszőkkel támad

rtl.hurtl.hu

2022. május 19. 12:24

Rémisztő felvételeket hozott nyilvánosságra a norvég rendőrség Espen Andersen Bråthenről, aki tavaly októberben öt áldozatot követelő ámokfutásba kezdett egy norvégiai szupermarketben.

Elindult Espen Andersen Bråthen tárgyalása, aki tavaly október 13-án válogatás nélkül nyilazta az embereket egy norvég szupermarketben. A férfi, aki egyébként szakácsként dolgozott, öt embert ölt meg. Andersen Bråthent több mint fél órával azután kapták el a norvég rendőrök, hogy leadta az első lövést.

A férfi attól félt, hogy hamarosan megvakul, ezért úgy döntött, hogy kimegy az utcára, és öl, amíg még tud. Elmondása szerint hitt abban, hogy újjászületik, és jobb életet fog élni a gyilkosságok után.

Az jutott eszembe, hogy a jó helyre való újjászületéshez ölnöm kell

– mondta a férfi. Letartóztatása után egyébként Bråthent zárt pszichiátriai osztályon tartották fogva, és három igazságügyi pszichiátriai szakértő is arra jutott, hogy valószínűleg nem volt tiszta mentálisan a gyilkosságok idején. Az ügy tárgyalása szerdán kezdődött, a férfi beismerte bűnösségét – írja az Euronews.

Elismerem a bűnösségem az összes vádpontban.

– mondta a Buskerud Kerületi Bíróságon. A norvég ügyészség egy videófelvételt is kiadott, ahol tisztán látszik, hogy a merénylő fehér atlétában, íjjal a kezében támadt rá áldozataira.


Az RTL Híradó októberi riportját itt nézheted vissza:


Nyitókép: Képernyőmentés a norvég rendőrség által kiadott videófelvételről.

#Baleset-bűnügy#espen andersen#nyílvessző#támadás#ámokfutás#norvégia#norvég#szupermarket

Címlapról ajánljuk