Baleset-bűnügy

Videón a férfi, aki a származása miatt vert össze egy ukrán menekültet

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 17. 15:04

A tettes egy tatabányai dohánybolt előtt esett neki a másik férfinek, ütötte, rúgta, eltörte arccsontját. Nem jogerősen letöltendő börtönre ítélték.

Közösség tagja elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a Tatabányai Járásbíróság azt a férfit, aki 2022. március 23-án, egy tatabányai dohánybolt előtt nem sokkal este tíz előtt összevert egy ukrajnai menekültet.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség keddi sajtóközleménye szerint a letartóztatásban lévő elkövetőt gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A vád szerint a vádlott a háború elől Magyarországra menekült ukrán férfit származása miatt verte meg. A támadó tizennégyszer ütött ököllel, majd amikor áldozata a földre zuhant, négyszer meg is rúgta, közben ukrán nemzetisége miatt szidalmazta. A közeli dohánybolt vásárlói és alkalmazottja kérték, hogy hagyja abba, mire őket is megfenyegette.

Az ukrán menekült hat hét alatt gyógyuló arccsonttörést, nyolc napon belül gyógyuló arczúzódást és könyöksérülést szenvedett. A történtekről az ügyészség kiadta a fent látható felvételt, amit egy közeli térfigyelő kamera rögzített.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezett, így az nem jogerős.

#Baleset-bűnügy#tatabánya#orosz-ukrán háború#menekült#ukrán#súlyos testi sértés#közösség tagja elleni erőszak

Címlapról ajánljuk