Baleset-bűnügy

Egy budapesti házaspár rendszeresen megerőszakolta a nő előző kapcsolatából született lányát

rtl.hurtl.hu

2022. május 17. 11:53

A gyermek anyja is tudott a bántalmazásokról, de nem akadályozta meg a férjét, hanem részt vett ezeken az alkalmakon.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nemi élet szabadságát sértő bűncselekmények és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyomoz egy középkorú férfi és élettársa ellen, akik a gyanú szerint a nő közösen nevelt kislánya sérelmére követték el a bűncselekményeket – írja a Központi Nyomozó Főügyészségre hivatkozva az MTI.

A negyvenes éveiben járó férfi és élettársa közösen nevelte a nő előző kapcsolatából született lányát, a megalapozott gyanú szerint a férfi rendszeresen verte és azzal fenyegette a kiskorút, hogy megöli, ha nem létesít vele szexuális kapcsolatot.

Az ügyészség szerint a férfi már 10 éves kora óta bántalmazta szexuálisan a sértettet. Az abúzus kezdetben napi, később heti rendszerességgel érte a gyermeket, és a bántalmazás addig tartott, amíg a sértett a 18. születésnapja körül el nem költözött otthonról. A lány anyja is tudott a történtekről, de nem akadályozta meg a férfit, hanem ő is részt vett ezeken az alkalmakon. Az ügyészség azt írja: néhányszor ő is részt vett a gyermek szexuális cselekmények elvégzésére, illetve azok tűrésére kényszerítésében.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit 10 évtől 20 évig, élettársát 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanújával vádolja. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmények elkövetését. Az ügyészség indítványa alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Baleset-bűnügy#szexuális erőszak#abúzus#budapest#ügyészség#molesztálás

Címlapról ajánljuk