Baleset-bűnügy

Árokba lökött és megölt egy 82 éves nyugdíjast egy dömsödi férfi

rtl.hurtl.hu

2022. május 17. 10:24

Majd a sorsára hagyta. 

Halált okozó testi sértés miatt indítottak eljárást a rendőrök egy 46 éves dömsödi férfi ellen, aki árokba lökött és ezzel megölt egy 82 éves férfit – közölte a police.hu. K. Levente az eset után segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről, másnap fogták el a rendőrök.

A police.hu-n megjelent beszámoló szerint a férfi, aki az áldozatnál lakott, május 14-én reggel lökte vállon, miután egy érthetetlen mondatára annyival reagált, hogy „hagyjál békén”. A lökéstől az idős férfi elveszítette az egyensúlyát, és egy nagyjából 80 centiméter mély, kibetonozott árokba zuhant, és olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

K. Levente a rendőrség közlése szerint ekkor elmenekült a helyszínről, a rendőröket és mentőket a környék lakói értesítették. A férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, végül másnap délután találták meg áldozata házában a Pest megyei rendőrök.

A beszámoló szerint a rendőröket látva a férfi egy fal mögé rejtőzött, és ott maradt mozdulatlanul, amíg a rendőrök „pillanatok alatt ártalmatlanná tették, kivezették, majd megbilincselve előállították.” Csak azután tudták kihallgatni, hogy kijózanodott.

Kihallgatásán azt állította, jótevője az utcai beszélgetés közben hirtelen „elvágódott” és az árokba esett. Azt hitte csak rosszul lett, nem tudta, hogy meghalt, a helyszínt pedig azért hagyta el mindennemű segítség nélkül, mert sokkot kapott és megijedt.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#halált okozó testi sértés#dömsöd#rendőrség

Címlapról ajánljuk