baleset-bűnügy

Razziáztak a rendőrök a bulinegyedben

rtl.hurtl.hu

2022. május 16. 10:19

Az V., a VI. és a VII. kerületben akcióztak a hatóságok szombaton este, 700 embert igazoltattak, 16-ot őrizetbe vettek. 

Szombat éjszaka bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén a Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal – írta a police.hu.

Az akció kiterjedt 

  • a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, 
  • a lopások, 
  • a garázda jellegű, 
  • valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, 
  • az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők ­– köztük a taxisok – kiszűrésére. 
  • A hatóságok ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

A rendőrök csaknem 700 igazoltatást végeztek, és közel 500 gépkocsit ellenőriztek le, 16 embert fogtak el vagy állítottak elő közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt. 

Az autók közül számos taxit is ellenőriztek, volt olyan sofőr, aki nyugtaadási kötelezettségét mulasztotta el, míg volt olyan is, akinek drosztengedélye nem volt, vagy más kisebb, rendeletben meghatározott szabályt szegett meg.


Alkoholszondát 339 esetben használtak, a rostán három ittas vezető akadt fenn. Kisebb szabálysértések miatt három embert feljelentettek, nyolc emberrel szemben közigazgatási bírságot, hattal szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. A rendőrök kettő emberhez biztonsági intézkedés keretében mentőt hívtak.

A razzia során kilenc szórakozóhely működését is ellenőrizték az V. és a VII. kerület területén,

amely eredményeként tűzvédelmi, nyitvatartási, dohányzással kapcsolatos és egyéb hibákat találtak, valamint három esetben kezdeményeztek garázdaság miatt eljárást.

A 4-es villamoson két férfi előzetes szóváltás után összeverekedett. Egyikőjüket elfogták, és a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, a másik férfit a mentők könnyű sérülésekkel kórházba vitték. A rendőrség tájékoztatása szerint a jövőben is lesznek hasonló razziák a belvárosban.

Nyitókép: police.hu

#baleset-bűnügy#rendőrség#belváros#v. kerület#vi. kerület#vii. kerület#razzia

Címlapról ajánljuk