Baleset-bűnügy

Drónnal vadászták le a berettyóújfalui rendőrök a szabálytalan autósokat

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 15. 14:31

A 42-es főúton készült videó újabb bizonyíték arra, hogy milyen hatásos a légi támogatással végzett közlekedésbiztonsági ellenőrzés.

Újabb drónos videóval rukkolt elő a magyar rendőrség, ami az utóbbi hónapokban egyre többször veti be a szabálytalan autósok ellen a távirányítású kamerás kvadkoptereit. A közúti ellenőrzésnek ez a fajtája elég hatékony, a magasban lebegő drónokat nem lehet vezetés közben észrevenni, nem lehet rá úgy figyelmeztetni a többi autóst, mint például egy út szélén parkoló traffipaxos rendőrautóra.

Ezúttal a berettyóújfalui rendőrök felvételeit tették közzé. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság rendőrei a 42-es számú főúton, Biharkeresztes külterületén ellenőrizték a járművezetőket 2022. május 13-án, közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.


A közlekedésbiztonsági ellenőrzés elsősorban a szabálytalanul előző, elsőbbségi és kanyarodási szabályokat be nem tartó sofőrök kiszűrésére irányult. A rendőrök az akció során összesen nyolc esetben indítottak eljárást.

A rendőrség az év hátralévő részében megyeszerte tervez ehhez hasonló forgalom-ellenőrzéseket, figyelmeztette az autósokat a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#biharkeresztes#drónfelvétel#rendőrség#baleset megelőzés#közlekedésbiztonság#berettyóújfalu#hajdú-bihar megye

Címlapról ajánljuk