Baleset-bűnügy

Nagypályás magyar bűnözőket fogtak el külföldön

rtl.hurtl.hu

2022. május 14. 15:43

Egyikük a TOP 50-es magyar körözési listán is szerepelt, a másikat három ország kereste.  

S. Gábor István ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, mivel a bíróság 2014-ben felfegyverkezve elkövetett rablás, illetve más bűncselekmények elkövetése miatt 9 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte, aminek letöltését nem kezdte meg. 

A 31 éves szökevény korábban is követett már el erőszakos bűncselekményeket, első csoportos rablását még tinédzserként. Körözését kiemelten kezelték a hatóságok, amit alátámaszt az is, hogy felkerült a magyar körözési lista TOP 50-esei közé.

A nemzetközi összefogásnak köszönhetően sikerült beazonosítani rejtekhelyét: Angliában, East Midlands régióban, a Derwent folyó partján bujkált 

írja a police.hu. A nagy-britanniai Derby rendőrei 2022. május 11-én fogták el. A férfi a rendőri intézkedésnek ellenállt, de további menekülésére az angolok esélyt sem adtak. 

A másik körözöttön 2022. május 12-én ütöttek rajta a szerb rendőrök. A horvát-magyar kettős állampolgárságú P. Zlatkot Belgrádban fogták el, a szerbek, a horvátok és a magyarok is körözték. Az  53 éves férfit a bíróság tavaly 6 év szabadságvesztésre ítélte bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt. Elfogása utána őrizetbe vették, kiadatásáról később döntenek.

 

#Baleset-bűnügy#szökevény#körözés#elfogás#rendőrség#bűnözők

Címlapról ajánljuk