baleset-bűnügy

Úgy nekivágta a biztonsági őr a vásárlót a plexinek, hogy széttört

rtl.hurtl.hu

2022. május 12. 7:09

Egy Lidlben történt az incidens, az áruházlánc elnézést kért és azonnal vizsgálatot indított. 

Megverte a biztonsági őr K. Lászlót, aki a VIII. kerületi Corvin sétányon levő Lidl áruházba tért be, írta meg a Blikk. Az incidenst a Lidl is megerősítette.

A férfi elállt a jogi lépésektől, azonban történetét megosztotta a lappal. Egy akciós terméket keresett, ami azonban már nem volt készleten, így nem vásárolt semmit, elindult kifelé. Már túlment a pénztárakon, amikor a biztonsági őr megszólította. V. László egyik zsebében egy másik boltban vásárolt termék, illetve annak a blokkja volt. 

A férfi szerint a biztonsági őr nem viselt egyenruhát, nem volt jelvénye, azonosító kártyája, nála 30 kilóval nehezebb és 20 centivel magasabb lehetett. „Tegezve, megvető hangsúllyal közölte velem, hogy biztonsági őr, én pedig loptam, azonnal pakoljam ki a zsebeimet. Megfagyott a levegő körülöttünk, a vásárlók, pénztárosok úgy néztek rám, mintha körözött gyilkos lennék, majd elsüllyedtem a szégyentől” – nyilatkozta a lapnak a férfi, aki arra kérte az őrt, hogy menjenek el az áruház egyik külön helyiségébe, ahol tanúk előtt bebizonyítja, hogy téved. A biztonsági őr erre nem volt hajlandó, szitkozódni kezdett, rángatni kezdte Lászlót, aki hiába kérte, hogy vegye le róla a kezét.

Nekivágott a legközelebbi pénztárnak, összetört a plexi, hullottak a nyakamba a műanyag darabjai, megrongálódott a holmim is. Akkorra értek oda a rendőrök, ma is állítom, ha ők nem érnek ki idejében, az elborult őr még jobban bántalmazott volna

– fogalmazott. A rendőrök azonnal bebizonyították, hogy az őr tévedett. Megkérdezték a vevőt, kíván-e feljelentést tenni, László lemondott erről a jogáról. Kérte az üzletvezetőt, fizessék ki a kárát, az őr készpénzben fizette ki a vevő által mondott kárösszeget.

Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációért felelős vezetője elismerte: valóban megtörtént a sajnálatos incidens. Bocsánatkérésüket a vásárlónak is jelezték. Hozzátette: a biztonsági őrök nem a Lidl alkalmazásában állnak, de a konfliktuskezelésüknek illeszkedni kell az üzletlánc által elvárt és képviselt elvekhez. A vállalat azonnal belső vizsgálatot indított.

Nyitókép: Dinendra Haria / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

#baleset-bűnügy#lidl#biztonsági őr#verekedés#vásárló

Címlapról ajánljuk