baleset-bűnügy

Videó: Zsúfolt körforgalomban büntetőfékezett a sofőr, és még ki is szállt a kocsiból

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 16:00

Egy ködlámpa készítette ki a Veszprém megyei férfit. „Pszichológiai szempontból alkalmatlan a járművezetésre” az elkövető, így az ügyészség örökre eltiltaná attól.

Közúti veszélyeztetés és garázdaság miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki szándékos manőverével veszélyes helyzetbe sodorta az előtte haladót.

A vádirat szerint a 22 éves Veszprém megyei férfi 2021. február 11-én este Veszprém felől Litér irányába autózott.

A vádlottat zavarta, hogy az előtte haladó sofőr ködlámpát használ, így azért, hogy megleckéztesse, közvetlenül a Litér felé vezető körforgalmi csomópont előtt, a forgalomtól elzárt területen hirtelen megelőzte a másikat, és a körforgalomban megállította autóját.

A megelőzött sofőr csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni az ütközést. A váratlan manőver egy másik autóst is hirtelen fékezésre és kitérésre kényszerített.

A megállás után a férfi kiszállt az autójából, indulatosan a mögötte álló sofőrhöz ment, és rángatni kezdte a vezetőülés melletti ajtót, amellyel annak nyitószerkezetét letörte és 40 ezer forint kárt okozott a sértettnek.


A nyomozó hatóság megállapította, hogy az elkövető pszichológiai szempontból alkalmatlan a járművezetésre.

Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől való végleges eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#baleset-bűnügy#büntetőfékezés#körforgalom#vádemelés#veszprém megye

Címlapról ajánljuk