Baleset-bűnügy

Autós üldözés után maga ellen fordította fegyverét a gyilkost megszöktető fogdafőnök

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 10. 8:02

A nyugdíjazás előtt álló nő két héttel ezelőtt segített megszökni egy gyilkossággal vádolt 38 éves rabnak. A hajtóvadászat autós üldözéssel és a nő halálával ért véget.

Véget ért hétfőn az Egyesült Államokat izgalomban tartó rabszöktetés. Mint arról az rtl.hu is beszámolt, május 2-án körözést adtak ki egy alabamai rendőrségi fogda igazgatóhelyettese ellen, aki segített megszökni egy rabnak. Vicky White április 29-én, pénteken tűnt el, miután szolgálati autójával kivitte a Florence-i börtönből a Casey White nevű férfit. A visszaeső bűnöző Casey White ellen legutóbb emberölés miatt emeltek vádat, és emiatt halálbüntetés várhat rá. (Bár a fogdafőnök és a rab vezetékneve azonos, nem rokonok.)


A nyugdíj előtt álló 56 éves Vicky White az utolsó munkanapját töltötte az alabamai Florence városában található fogdában. Délelőtt kivitte a börtönből a rabot, azt állítva, hogy a közeli bíróságra, majd utána orvosi vizsgálatra viszi. Azzal, hogy egyedül vitte ki, megszegte az előírásokat, amik szerint Casey White-ot két börtönőrnek kellett volna kísérni, egy korábbi szökési kísérlete miatt. A börtönőrök a szabálysértést valószínűleg azért nézték el, mert a nő a főnökük volt. A nő és a rab eltűnését csak délután vették észre, és akkor indítottak keresést utánuk.


A szökésben lévő pár után indított szövetségi hajtóvadászat hétfőn Indiana államban autós üldözéssel ért véget. A körözött személyeket Evansville-ben látták egy szállodában, a rendőrség ezt a nyomot követve csapott le rájuk, írja a New York Post. Casey White és Vicky White egy Cadillac-kel próbáltak megszökni, de néhány perc után az üldözés véget is ért: az egyik rendőrautó nekik hajtott, az árokba borítva autójukat.

Fotó: Vanderburgh County Sheriff’s Office via NYP

A karambol után a pár már nem tudott tovább menekülni. Az autót vezető Vicky White ekkor maga ellen fordította fegyverét. A nőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba, ahol életét vesztette. Casey White visszakerül a Lauderdale megyei börtönbe. Rick Singleton seriff a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, hogy

Nem fog még egyszer kijutni ebből a börtönből. Erről biztosíthatom önöket.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Lauderdale County Sheriff's Office/Facebook

#Baleset-bűnügy#rabszökés#börtönigazgató#egyesült államok#alabama

Címlapról ajánljuk