Baleset-bűnügy

Tasnádi Péter ellen újra vádat emeltek

rtl.hurtl.hu

2022. május 9. 10:35

Önbíráskodással vádolják. Szerinte nem követett el bűncselekményt, csak „közreműködött a vitás helyzet feloldásában”.

Tasnádi Pétert, a többször is elítélt, korábban maffiavezérként emlegetett egykori vállalkozót egy éve, 2021 májusában vette őrizetbe a Terrorelhárítási Központ, és csoportosan elkövetett önbíráskodással gyanúsították meg. A Magyar Nemzet hétfőn arról számolt be, hogy az ügyészség végül vádat is emelt ellene.


A Nemzet cikke szerint Tasnádit egy 45 éves jászalsószentgyörgyi férfi bízta meg azzal, hogy fizetség ellenében segítsen neki rendezni a férfi volt feleségével fennálló pénzügyi vitáját. A vádirat szerint a férfi előtte azzal fenyegette meg volt feleségét, hogy verőlegényeket fogad ellene, és az összes pénzét arra fogja áldozni, hogy tönkretegye őt.

Az ügyészség a vádiratban úgy jellemezte Tasnádit, mint „a magyar alvilág egyik legismertebb alakja”, aki kisebb megszakításokkal összesen 16 évet töltött börtönben többek között önbíráskodás, súlyos testi sértés, adócsalás, zsarolás, lőfegyverrel visszaélés és bűnszervezetben elkövetett emberölés kísérlete miatt – írta a Magyar Nemzet.

A beszámoló szerint a feleség azonnal felismerte Tasnádit, amikor a férfi három „termetes, sportos testalkatú, húszas éveiben járó férfi kíséretében” megjelent a házánál. A nő végül ennek hatására belement, hogy havi ötvenezer forintot fog fizetni volt férjének.

Tasnádi azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt, csak közreműködött a vitás helyzet feloldásában.

Nyitókép: Tasnádi Péter, amikor a TEK letartóztatta. Fotó: RTL Híradó

 

#Baleset-bűnügy#tasnádi péter#önbíráskodás#vádemelés#ügyészség#tek

Címlapról ajánljuk