Baleset-bűnügy

Egy szem trafikos a négy rabló ellen: durva videón egy kaliforniai lövöldözés

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 5. 11:06

A fegyveres rablás meghiúsult, az egyik rabló később életét veszítette. A comptoni dohánybolt biztonsági kamerái krimibe illő jeleneteket rögzítettek. 

Drámai videót adott ki szerdán a Los Angeles megyei rendőrség, egy dohányüzlet elleni fegyveres támadásról. A rendőrség közleménye szerint április 3-án, pár perccel este hét előtt ment be négy férfi a Los Angelestől délre fekvő Comptonban (igen, a gengszterrap fővárosának számító Compton) a Wilmington sugárúti, Smoke Shop nevű üzletbe, és körbevették a sarokban lévő pultot.

A rablók egyike jobb kezét bő nadrágja zsebében tartja, egy másik a háta mögött tartja pisztolyát, míg egy harmadik szóba elegyedik a pult mögött álló boltossal. Ekkor lép gyorsan előtérbe a negyedik, piros kabátot viselő rabló, aki előrántja övéből pisztolyát és szinte azonnal rá is lő háromszor a trafik alkalmazottjára.


A pult mögötti férfi, az üzlet fegyveres biztonsági őre, ezzel szinte egyidőben előkapja saját pisztolyát, lebukik és közben ő is lőni kezd. Próbál fedezékben maradni, miközben a pult üveglapjai szétrobbannak a záporozó lövedékektől. 

A kibontakozó tűzharcban a négy rabló végül megfutamodik, egymás hegyén hátán hátrálnak a kijárat felé. A bolt közepén lévő polc fedezékéből még többször visszalőnek, majd kúszva-mászva elhagyják a boltot.


A meghiúsult rablás egyik elkövetője olyan súlyosan megsérült, hogy lőtt sebeibe félóra múlva belehalt. A dohánybolt alkalmazottja arcán és nyakán szenvedett könnyebb sérüléseket. A rendőrség azóta elfogta az egyik rablót, a két másikat még körözik.

#Baleset-bűnügy#egyesült államok#kalifornia#compton#lövöldözés#trafik#rablás#fegyveres rablás

Címlapról ajánljuk